Griet Sealection

CornelisZ voert vis van Sealection. Vis en schaaldieren uitsluitend gevangen op de Noordzee gaan kersvers, direct van boord naar CornelisZ! Ons aanbod is afhankelijk van het seizoen en van de weekvangst. Daardoor varieert onze viskaart wekelijks. Deze week op onze kaart:

Griet Sealection
Gebakken grietfilet met basilicumrisotto en een jus van morieljes.

Prijs per persoon € 29,95

Neem hier een kijkje op onze dinerkaart voor nog veel meer lekkere gerechten.

Wat is Sealection?
Om de kwaliteit van onze visgerechten zo te krijgen als we die voor ogen hebben, zijn we op zoek gegaan naar een manier om dichtbij de beste vis te krijgen en dat is de Sealection. Duurzaam de beste vis uit de Noordzee. Overbevissing en bijvangst zijn tot een minimum teruggebracht en de visstand van de Noordzee wordt goed bewaakt. Omdat seizoensgebonden wordt gevist, worden vissen met rust gelaten en daarnaast verstoken de kleine boten waarmee wordt gevaren weinig olie, een win-win situatie dus!

Wat is Last Catch?
Last Catch betekent dat wij een afspraak hebben met de vissers dat de laatste trek, de laatste vis van de reis, voor ons is. Vanaf het moment dat de gevangen vis aan boord is, wordt deze direct geselecteerd en opgeslagen in schilferijs. De koelketen wordt vanaf dan niet meer onderbroken en de vis blijft geconserveerd in het ijs op 0°C, de ideale bewaartemperatuur voor verse vis. Normaal gesproken ondergaat de vis nog een externe selectieronde, passeert de veiling, belandt in een tijdelijke opslag en is hierdoor afhankelijk van allerlei omstandigheden. Bij Sealection is dit niet het geval, dus kunnen wij de kwaliteit garanderen.

"Kom je genieten van de nieuwe Sealection vangst; griet?"

"Verse vis, duurzaam gevangen"