Kijkje in de keuken

Voordat je verder leest over je gewenste keuken functie zijn we er trots op je te kunnen vertellen wat CornelisZ, en daarbinnen onze keuken, zo bijzonder maakt en een geweldige plek om te werken.

Mise en Place

CornelisZ gaat over een complete invulling van alle momenten. Op ieder moment van de dag vervullen wij behoeften. Doordeweeks van ’s morgens 11.00 tot ’s nachts 00.00 (en op vrijdag 01.00) en in het weekend vanaf 10.00 tot middernacht kan de gast bij ons genieten van de heerlijkste dranken en gerechten.

Voor de werking van de keuken is het interessant te weten dat de goederen direct na aankomst naar het souterrain gaan. In het souterrain worden alle onze goederen ontvangen, gecontroleerd, verwerkt en opgeslagen.  De mise en place van de goederen gebeurt in een apart daartoe ingerichte productiekeuken. De mise en place wordt gemaakt voor de keukens maar er is ook een deel bestemd voor de verkoop via onze webshop. De mise en place gaat naar de koelcel voor afgewerkte producten. Vanuit de koelcel gaat het naar de keuken waar 2 gespiegelde keukens zich op de begane grond bevinden.

Over logistiek gesproken: Op iedere verdieping is een débarrasseer ruimte van waaruit de daar verzamelde goederen naar de spoelkeuken worden gebracht. De spoelkeuken bevindt zich ook in het souterrain in een aparte ruimte.

Gespiegelde keukens, Hammenbar & Patisserie

Op de begane grond hebben wij 2 gespiegelde keukens die strak georganiseerd zijn. Hierdoor wordt de werkdruk verdeeld en de rust bewaard.

In het restaurant hebben wij een Hammenbar waar hapjes voor de gasten ter plekke worden klaargemaakt. Naast de Hammenbar hebben we de Patisserie, waar gerechten voor high tea, dessert en een café complet en ook vers appelgebak bereid worden. Vanwege de zelfstandigheid en het mogelijke gastcontact van deze functies vragen we van onze medewerkers dat zij gevoel voor verantwoordelijkheid en gastvrijheid hebben.

Zowel binnen als buiten op het terras bieden wij plaats aan 165 gasten. Wij willen gasten een beleving geven en die beleving is in grote mate afhankelijk van de kwaliteit van de producten die wij in de keuken(s) maken.

Ons concept vraagt verregaande meegaandheid en flexibiliteit van onze medewerkers omdat wij eigenlijk zeggen: op ieder moment van de dag is alles mogelijk. En de medewerker gaat dit voor elkaar krijgen voor onze gast. Een goede communicatie en samenwerking tussen de 3 uitgiftepunten is van groot belang. Het kan natuurlijk voorkomen dat aan één tafel zowel patisserie als een straatje hammen als een soep uit de keuken worden besteld. Die gerechten moeten tegelijkertijd aan tafel worden geserveerd. Die uitdaging bieden wij je dagelijks.

Goed voor ‘t leven

CornelisZ is goed voor het leven  wat betekent dat de kwaliteit van de producten waarmee gewerkt wordt in de keuken wat smaak betreft hoog is… maar ook nog diervriendelijk en maatschappelijk verantwoord. Lees over ons heerlijke Evi-brood of de wijze van vissen of waar in Europa de hammen worden gemaakt. Daarbij hebben we ook nog nagedacht over milieubesparend omgaan met bijvoorbeeld de afzuiging en energiegebruik in de keuken en spoelkeuken.

CornelisZ is een topproduct, niet pretentieus maar laagdrempelig en kwalitatief volledig in orde. Kom eens kijken en vind zelf uit waarom we zo trots zijn om hier te werken en wellicht kom je tot de ontdekking dat het ook bij jou past! Wij zoeken mensen die houden van koken, zin hebben in het werken in een team en gaan voor hoge kwaliteit.

"Meer details over het pand"