Lam Seizoen

Het Lam Seizoen is geopend!

Wat je misschien allemaal nog niet wist over lamsvlees:

  • Lamvlees is een uitstekende bron van vitamine B12, die de productie van rode bloedcellen stimuleert en je lichaam proteïnen, koolhydraten en vet helpt verbranden.
  • Lamsvlees is erg seizoensgebonden. Er zijn restaurants die lamsvlees het hele jaar op hun menukaart zetten, maar dat doen wij niet. Het echte lam seizoen begint eind maart, begin april en is afhankelijk van de streek waar het lam graast.
  • Het lamsvlees bij CornelisZ komt van het ras Texellaar.
  • Het enige verschil tussen vlees van lam tijdens het lam seizoen en vlees buiten het lam seizoen is dat lamsvlees wat je buiten het seizoen krijgt over het algemeen wat vetter is en een meer typische smaak heeft.
  • Lam is één van de beste vleessoorten om snel te bereiden boven een hevig vuur, zodat de buitenkant lekker knapperig en geschroeid is en de binnenkant zacht en sappig.
  • Lamsvlees gaat heel goed samen met rode wijn. Geen wonder dat de Romeinen zulke grote liefhebbers van het lam waren...

Vanaf volgende week hebben wij nieuwe gerechten op de kaart met eerlijk, vers lamsvlees, waaronder:

Proeverij van Texels lam

Combinatie van rosé gebraden lamsracks met persillade, een sausje van dragon en grove mosterd met een stoofpotje van lamsvlees en voorjaarsratatouille.

Kom jij dit proeven?

"Lam seizoen is geopend!"

"Proeverij van Texels Lam; kom jij het proeven?"