Leerling Kok

Let op: De vacature is recent vervuld, je kunt niet meer solliciteren!

Bij CornelisZ zijn we op zoek naar een leerling kok. Ben je geinteresseerd in deze functie dan zal ik je proberen uit te leggen wat mijn functie inhoud. Als leerling kok werk ik 4 dagen bij CornelisZ en ik ga één dag naar school. Ik ben echt blij dat ik mijn plek bij CornelisZ heb gevonden omdat het een heel nieuw bedrijf is, dat maak je natuurlijk niet zo vaak mee!

De Keuken

Al het materiaal is nieuw, we hebben echt moderne keukens (er zijn er 2 gespiegeld!) en ik leer iedere dag meer over (maatschappelijk) verantwoord werken en maak daarbij de mooiste gerechten.

Voordat je hier aan de slag gaat heb je eerst een “welkom bij CornelisZ” dag en wat andere basis trainingen. Dat vond ik al heel leuk: zo kenden we elkaar al (van alle afdelingen) en voelde ik me al op mijn gemak, het hele nieuwe was er vanaf. Het is echt een heel gezellig team hier.

De Werkzaamheden

Als mijn dienst begint heb ik eerst een kort overleg, de CCOR noemen we dat. De CCOR staat voor CornelisZ Communicatie, Overzicht & Resultaten en is een bijeenkomst van maximaal 10 minuten waarin wij worden geïnformeerd over lopende zaken en bijzonderheden. Dit zijn leuke minuten, want je wordt op de hoogte gebracht van de laatste wetenswaardigheden en ontwikkelingen en je weet wie er allemaal in je team zitten tijdens je dienst. Dit is altijd leuk, want dan weet ik wie er verder nog aan het werk zijn en hoe druk het gaat worden die dag.

Ik hou me bezig met de mise en place. Daar lopen we één dag mee voor, dus ik maak de mise en place voor morgen. Verder help ik bij de bereiding van allerlei gerechten. Ze zijn hier wel streng in het naleven van de standaards, in de zin van: je maakt af waar je mee bezig bent, je houdt je eigen werkgebied schoon... en de gerechten moeten er natuurlijk iedere keer hetzelfde uitzien. Dat is ook wel spannend, maar het fijne daaraan is dat iedereen weet waar hij aan toe is, het is heel duidelijk.

Soms draai ik mee in de afwas, maar dat is niet zo vaak. Verder ruim ik de bestellingen op en weet ik inmiddels alles van HACCP. Ik vind het vak van kok echt super en merk dat men hier ook echt met passie voor het vak werkt, da’s inspirerend. Er wordt ook door de Leermeester genoeg tijd ingeruimd voor mij takenboek en dat is top: we doen het echt met z’n allen. Het is echt een aanrader om hier te werken.

Wil jij deze baan ook? Bepaal dan of onze keuken jou ideale werkplek zou kunnen zijn. Lees hier meer over onze keuken en kijk of het je aanspreekt.

Onze ideale kandidaat is leergierig en wil graag het vak van kok leren in een professionele en prettige werkomgeving waar iedereen dezelfde doelen nastreeft.

Bekijk de functie-eisen 
  • je bent bezig met een opleiding
  • flexibel
  • leergierig

"Een vak leren waarbij je met veel plezier meedraait in het team, dat is pas mooi studeren."