Medewerker Bediening

Mij is gevraagd om te beschrijven wat ik doe als Medewerker Bediening / Runner bij CornelisZ. Dat doe ik graag.

De Werkzaamheden

Zoals de naam al doet vermoeden maak ik onderdeel uit van de bediening. De 1ste Medewerker Bediening is verantwoordelijk voor een wijk en ik help bij diverse wijken. Ik breng het eten en drinken naar de tafels en ruim het geheel ook weer af, het zogenaamde débarrasseren. Ik kom bij de gasten aan tafel maar het meeste contact heeft de gast met de 1ste Medewerker Bediening. Zij is gedurende de hele ervaring het aanspreekpunt. Ik heb dus een minimaal direct gastcontact maar des te meer met mijn collega’s. Omdat gasten mij natuurlijk wel zien en soms ook wel eens aanspreken als ze rondkijken bij CornelisZ, ben ik uitgebreid getraind in gastvrijheid. Ik vind het leuk dat ik gasten iets kan vertellen over ons prachtige CornelisZ! We hebben een zogenaamde “proef-bijeenkomst” bij iedere nieuwe kaart waarbij alle collega’s kunnen proeven van de gerechten op de kaart en zien hoe het gerecht geserveerd hoort te worden. Dus ik weet niet alleen precies wat ik serveer, ik weet zelfs hoe het smaakt! Sinds ik hier werk heb ik “eten” echt beter leren begrijpen.

Het is wel een drukke baan en hard werken. Het grappige is echter dat het nooit als productiewerk voelt omdat we zo’n fijn team hebben om mee samen te werken. Wij houden het net zo leuk voor elkaar als dat we dat voor de gasten doen. Ik denk dat wanneer het voor mij aan zou voelen als productiewerk, het voor de gast zeker zo aan zou voelen en dat is absoluut niet de bedoeling!

Wij hebben bij CornelisZ een aantal basiswaarden en één daarvan is dat we plezier hebben in wat we doen. Ik heb me hierbij gerealiseerd dat die houding een keuze is, niet iets dat je overkomt. Omdat je er zelf voor kiest is het dus niet nep maar echt en dat voelen we met z’n allen.

Training

Vanuit de training die we krijgen kan ik ook doorgroeien. In overleg met de trainer kan ik precies bekijken waar ik heen zou willen groeien. Verder is het ook mogelijk om een “cross-training” te doen, dan mag je een dag meedraaien in een heel andere functie en kun je ervaren hoe dat is en of het misschien iets voor jou is.

CornelisZ is opgezet vanuit de gedachte dat kwaliteitsproducten snel (ofwel efficiënt) met kwaliteitsservice geleverd kunnen worden, het één sluit het ander niet uit. Sterker nog, het maakt CornelisZ een heel mooi product om voor te werken. Efficiëntie betekent snel werken en gelukkig kan ik goed omgaan met druk. Na de training van onze trainer ben ik me bewust van wat ik uitstraal en kan ik daar goed mee omgaan. Kortom, ik heb een mooie baan waar ik zelf van alles van kan maken omdat we in een mooi team werken. Dat is belangrijk, dat je met zin naar je werk komt en wij hebben het gezellig met elkaar.

Wil jij deze baan ook? Lees verder en beoordeel of jij bent wie wij zoeken…

Onze ideale kandidaat is een open, sprankelende persoonlijkheid met een authentieke vriendelijkheid die makkelijk verbinding maakt met mensen. Je maakt dingen af en hebt een oog voor detail. Je kunt goed luisteren en bent een fijne collega om mee samen te werken.

Bekijk de functie-eisen 
  • ervaring in een soortgelijke functie is een pré
  • representatief
  • gastvrij
  • enthousiast
  • goede communicatieve vaardigheden

"Vaak is het rennen en vliegen en dat doe je met plezier."