Mosselstraatje

Op de nieuwe CornelisZ borrelkaart zijn een aantal nieuwe straatjes te vinden, waaronder het "Straatje van Zeeuwse mosselen". Dit straatje bestaat uit de volgende lekkernijen:

Straatje van Zeeuwse mosselen

• Gemarineerde mosselen met dragonvinaigrette en dille
• Romig mosselsoepje van grove mosterd en een vleugje Pernod
• Mosselgratin met beurre blanc, Parmezaanse kaas en verse tijm

Prijs per straatje € 7,95

Neeltje Jans
De mosselen op de kaart van CornelisZ zijn "Neeltje Jans" mosselen. Viskwekerij Neeltje Jans is een mosselkweekbedrijf uit Zeeland. Gelegen aan de Stormvloedkering, vlakbij Vrouwenpolder, kweekt het bedrijf hang- en bodemcultuur mosselen van topkwaliteit. Momenteel hebben wij de hangcultuur mosselen op de menukaart staan.

Hangcultuur
Hangcultuurmosselen zijn zoeter van smaak dan mossels van de bodem. Dit komt omdat het water aan de oppervlakte zoeter is dan lager bij de bodem. Ze groeien sneller, hebben daardoor dunnere schelpen, hierdoor is de mossel kwetsbaarder. Het seizoen hangcultuurmosselen loopt van begin juni tot half oktober.

Bodemcultuur
De opening van het mosselseizoen 2013-2014 met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem wordt op 24 juli verwacht. De Zeeuwse mosselkwekers hebben dit besloten om zo de natuur wat meer tijd te geven om de mosselen te laten groeien tot de gewenste kwaliteit. De Zeeuwse mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Het koude voorjaar is van invloed geweest op de tragere ontwikkeling.

Houd onze website in de gaten, want vanaf 24 juli, met de officiele start van het seizoen, zal tevens het mosselpannetje bij CornelisZ op de kaart komen te staan! Wil je alle andere straatjes op de borrelkaart bekijken, klik dan hier!

"Nieuw op de CornelisZ borrelkaart; 't Mosselstraatje!"

"Genieten van een mooi glas wijn en 'n straatje..."