NKH

Geschiedenis NKH

NKH is de afkorting van het Nautisch Kwartier Huizen. Deze bebouwing in een setting van een Zuiderzee dorpje uit de periode 1860. Het is ontstaan na een idee van Hans van der Eijk en Jan Geesink. Beide hebben samen dit concept verder ontwikkeld zijn hiermee in 2003 begonnen. Vanaf toen tot aan de dag van vandaag zijn er in totaal 20 boothuizen gebouwd. Daarnaast zijn er tevens andere gebouwen neergezet, allen met een referentie uit de oude tijd.

Zo heeft voor het pand waar nu de Spa en Wellness in gevestigd is, een dorpsschool model gestaan. Voor het stenen huisje in het straatje heeft de burgermeesterswoning model gestaan en voor het pand ernaast de dokterswoning. Het café aan de haven was ooit een oud café en het hotel ooit een gemeentehuis. Zo gaan we denkbeeldig door naar de kruidenierswinkel, de visafslag en dan natuurlijk diverse visserhuisjes. De Kalkovens en de botterwerf maken het geheel af. In het najaar van 2012 zijn alle gebouwen opgeleverd en zullen alle horecagelegenheden open zijn.

De aanwezige horeca is zorgvuldig op elkaar afgestemd. Van een Fletcher hotel met 80 kamers, De Kalkovens een partylocatie met vergaderaccommodatie, Het kleine cafe aan de haven, een netwerkcafé en Dickens, een pannenkoekhuis in 'Charles Dickens’ stijl, maken het aanbod compleet.

Daarbij bevindt zich in de nabije omgeving nog een kartbaan, een Hollands eethuis en een kunst skibaan. Even verderop in het bos bevindt zich een grote uitspanning met allerlei attracties voor de kinderen. Direct na het parkeerterrein begint aan de ene kant het Natura 2000 gebied wat garant staat voor een prachtig uitgestrekt (bos)landschap. Aan de andere kant ligt het Gooimeer, de oude Zuiderzee.

Huizen is goed bereikbaar. Enerzijds door een goede ontsluiting vanaf de A1, anderzijds via de andere zijde van het dorp vanaf de A27. Het Nautisch Kwartier in Huizen ligt tussen omliggende dorpen en is zeer goed bereikbaar vanaf het water. Heb je een eigen boot en wil je langskomen? Wij heten je van harte welkom om af te meren in het Kolkje van CornelisZ waar je tijdelijk kan liggen om in het NKH de horeca te bezoeken.
 

"Nautisch Kwartier Huizen"