Slibtong

Door directe afspraken met vissers krijgen wij de laatste vis van de dagvangst; Sealection. Deze week hebben wij op onze kaart Slibtong Selection!

Sliptongen Sealection € 21,50

Twee gebakken sliptongen à la meunière met dragonmayonaise en gefrituurde peterselie geserveerd met salade babyleaf.

Kijk op onze dinerkaart voor nog veel meer lekkere gerechten.

Wat is Sealection?

Om de kwaliteit van onze visgerechten zo te krijgen als we die voor ogen hebben, zijn we op zoek gegaan naar een manier om dichtbij de beste vis te krijgen en dat is de Sealection. Duurzaam de beste vis uit de Noordzee. Overbevissing en bijvangst zijn tot een minimum teruggebracht en de visstand van Noordzee wordt goed bewaakt. Omdat seizoensgebonden wordt gevist, worden vissen met rust gelaten en de kleine boten waarmee wordt gevaren verstoken weinig olie, een win-win situatie dus!

Wat is Last Catch?

Last Catch betekent dat wij een afspraak hebben met de vissers dat de laatste trek, de laatste vis van de reis, voor ons is. Vanaf het moment dat de gevangen vis aan boord is, wordt deze direct geselecteerd en opgeslagen in schilferijs. De koelketen wordt vanaf dan niet meer onderbroken en de vis blijft geconserveerd in het ijs op 0°C, de ideale bewaartemperatuur van verse vis. Normaal gesproken ondergaat de vis nog een externe selectieronde, passeert de veiling, belandt in tijdelijke opslag en hierdoor afhankelijk van allerlei omstandigheden. Bij Sealection is dit niet het geval, dus kunnen wij de kwaliteit garanderen.