Vakantiegevoel

Misschien ben je net terug, of ben je dit keer in het voorjaar of het begin van de zomer op vakantie gegaan. Het lijkt soms alsof de tijd vliegt en het vakantiegevoel al lang is verdwenen. Dan wordt het hoog tijd om een bezoekje te brengen aan het Nautisch Kwartier Huizen. Wanneer je rondwandelt op deze bijzondere locatie waan je je in een Zuiderzee dorpje uit vervlogen tijden. De uitstraling van de gebouwen doet denken aan een dorpsschool, een café aan de haven en een gemeentehuis uit ca. 1860.

Je loopt langs de burgemeesterswoning met ernaast de dokterswoning, het oude kruidenierswinkeltje en de visafslag. Aan de overzijde van het water zie je diverse boothuizen liggen. De Kalkovens & Botterwerf maken het geheel af. 

In het Nautisch Kwartier Huizen wordt de knusse sfeer van een oud vissersdorpje gecombineerd met de luxe en het comfort van deze tijd. Wanneer je langs de pittoreske, kleurrijke huisjes wandelt, waan je je weer even op vakantie. Restaurant CornelisZ, aan het water, heeft de statige uitstraling van een vroegere visafslag. Vanaf het terras op de kade kijk je uit over de boten die zijn afgemeerd in ‘t kolkje. Al dagdromend zie je de vissers van weleer binnen varen met de vangst van de dag.

"Ook zo'n heimwee naar de vakantie?"